Adana Ceyhan Nehri’nde kirlilik ve balık ölümleri ihbarı üzerine harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile birlikte nehrin doğduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, denize döküldüğü İskenderun Körfezi’ne kadar devam eden yatakta geniş çaplı inceleme başlattı. Toplanan numunelerin analiz sonuçlarına göre kirliliğe neden olan tesislere idari yaptırım uygulanacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 5 Mart’ta Ceyhan Nehri’ndeki kirliliğin kaynağını tespit etmek için yetkili çevre laboratuvarından 6 ekip ve 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile saha incelemesi başlattı. Denetimler Ceyhan Havzası’nın yanı sıra Seyhan Havzası’nı da kapsayacak şekilde genişletildi.
Organize sanayi bölgesindeki tesisler, belediyelerin atık su arıtma tesisleri, kirlilik yükünün belirlenmesi ve sıcak noktaların tespiti için nehir yatağında incelemeler başlatıldı. Ceyhan Nehri’nin doğduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden başlayarak İskenderun Körfezi’ne döküldüğü yere kadar 21 farklı noktadan yüzeysel su numunesi alındı.
Atık sularını Ceyhan Havzası’na deşarj eden organize sanayi bölgeleri, belediye atık su arıtma tesisleri ve sanayi tesisleri olmak üzere 40 tesisin çıkışından atık su numuneleri alındı. Atık su numunelerinin analiz sonuçlarına göre çevre mevzuatında verilen sınır değerlerin üzerinde atık su deşarjı tespit edilirse kirliliğe neden olan işletmeler için Çevre Kanunu’nda belirtilen cezalar uygulanacak.
Bakanlık ekiplerinin Adana’daki geri dönüşüm tesislerinde çevre denetimleri sürüyor.
TEKNOLOJİ
10 saat önceTEKNOLOJİ
11 saat önceTEKNOLOJİ
13 saat önceSPOR
14 saat önceSPOR
14 saat önceSPOR
14 saat önceSPOR
14 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
[…] Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adana Yumurtalık Akyuva Mahallesi‘nde yapımına başlanan 83 adet sosyal konut tamamlandı. […]
[…] Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri dün İzmir Körfezi’ne arıtılmamış evsel atık su deşarj ederek kirliliğe neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İZSU) 3 milyon 343 bin 688 TL ceza uyguladı. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Çevre kirliliğiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, “Bu memleketin havası, suyu, toprağı sahipsiz değil. Çocuklarımıza bırakacağımız bu emanete bu kötülüğü yapamazsınız, ülkemizin zenginliklerini dilediğiniz gibi kirletemezsiniz. İş bilmezlik, basiretsizlik ve kirlilikle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. […]